Over Nico's Danssport artikelen
Wij zijn al 46 jaar een bekend adres voor dansartikelen in Amsterdam.
Wie zijn wij en hoe zijn we begonnen

Het begin

Danswedstrijden

Ballroom Gowns

Het begin van Nico’s Danssport artikelen was in de herenmodezaak die wij in 1971 in Bussum openden. Binnen een jaar vonden we een betere locatie aan de 1e van Swindenstraat in Amsterdam. Zelf dansten wij ballroom en latin wedstrijden, en gaven ook les in ballroom, latin, ballet en tapdans. Het waren de jaren 70, en felgekleurde overhemden voor heren waren helemaal hot. Ons plan: deze hemden verkopen tijdens de danswedstrijden. Die zouden mooi passen bij de kleur van de latin dresses.

Het mocht van het bestuur van de N.D.O. (Nederlandse Danssport Organisatie) maar wel met alle danssport benodigdheden erbij. Oeps, dat hadden wij niet verwacht! Vlug naar Engeland om dansschoenen van Balletique te halen. Helaas, de douane nam alles in beslag. (een paar meter tule en tien paar schoenen!). We hebben onze eigen schoenen maar op tafel gezet. De klanten konden die bestellen. als ze vooraf betaalden. Het werkte! De bovenverdieping van de winkel werd vanaf toen ingericht met de dansartikelen, en hier werden ook de dansjaponnen gemaakt. In de tuin kwam een schuur waar Nico de rokkostuums kon maken.

Mettertijd werd het drukker en maakte de herenmode volledig plaats voor alleen dansartikelen. 23 jaar later moesten we op zoek naar een nieuwe plek voor onze winkel vanwege gemeenteplannen. Op 14 mei 1994 openden we aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, en wij raakten in de ban van salsa en Argentijnse tango. Ook onze dochter ging danslessen volgen: ballet, ballroom, latin, salsa, kizomba en bachata. Eind 2012 heeft zij het bedrijf overgenomen.
De tweede generatie die dansen in het bloed heeft.


Bezoek onze winkel in Amsterdam
Graag helpen we u de juiste keuze te maken voor uw aankoop, met een goed vrijblijvend advies.